Thursday, April 26, 2012

2012

Assalamualaikum dan selamat 8.36pm

Dah nak masuk setengah tahun 2012, aku baru nak update first entry dalam tahun ni. Lappy aku dah jahanam. Eh, rasa dah sebut sebelum ni. Biar lah berapa kali jahanam pun. So sekarang takde lappy. Sedey makk. *suara bapok*

Takde apa yg baru sangat lah dalam hidup aku. Nak cerita ke nak listkan? List kan je lah ea sebab aku malas nak taip. Dulu boleh la menaip macam main piano kat lappy ni. Sekarang ni dah gagap sikit. Sikit je. Ok, ni je lah yg ada:

1. Lappy dah takde.
2. Phone merah dah takde. Aku pakai BB sekarang.
3. 4 Feb 2012 dah genap setahun.
4. Aku dah tukar nombor phone. Yeay!
5. Umur dah 21. Isk isk. Sedey makk.
6. Ni tengah final. Sem 6 dah lepas dengan jayanya. Alhamdulillah.
7. Aku dah khatam! Tapi tak ingat kali ke berapa. Pulut kuning pun tak buat lagi.
8. FB memang dah kurang akif. Twitter je lebih. Ramai benar scandal. Heisy.
9. Berat badan dah naik. Awesome kot!
10. Ehem. Aku dah berpunya. Hihi.

Sikit je perubahan. Tak banyak. Next entry aku cerita pasal Dia ye. Oktata.

Thursday, December 29, 2011

Personality Test?

Salam dear brothers and sisters.

These are my result based on whatever link she gave me.


Your view on yourself:
You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.




The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:
You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.




Your readiness to commit to a relationship:
You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.




The seriousness of your love:
Your have very sensible tactics when approaching the opposite sex. In many ways people find your straightforwardness attractive, so you will find yourself with plenty of dates.




Your views on education
Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.




The right job for you:
You have plenty of dream jobs but have little chance of doing any of them if you don't focus on something in particular. You need to choose something and go for it to be happy and achieve success.




How do you view success:
Success in your career is not the most important thing in life. You are content with what you have and think that being with someone you love is more than spending all of your precious time just working.




What are you most afraid of:
You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear.




Who is your true self:
You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.


Thanks for reading. So long peeps!

Wednesday, December 28, 2011

Broga Hill Part 2

Salam.

Entry kali ni lambat 2 hari. Ye, sorry, demam lah. Haha. Kisah dongeng yang ni berlakunya hari Isnin, 26 Disember 2011. Wani, cousin terpaling rapat aku ajak pergi Broga Hills dengan Mr. Boyfie and the gang. Dorang ni aku kenal cecamtu je. Haha.

Bertolak dari rumah lebih kurang pukul 4 pagi. Naik kereta Myvi kepunyaan Enchek Fauzi. Total kitorang semua 6 orang. Memula hampir sesat sebab terlepas satu simpang nak ke Semenyih. Tak boleh salahkan iPad jugak kan. Haha. So, kitorang pun gunakan cara manual, tengok signboard. Heh~

Jalan punya jalan, lebih kurang pukul 5.30 pagi baru sampai. Gelap gulita kat ladang sawit tuh. Ouh, before tu, solat Subuh tak tinggal ok. Keluar balik dari parking, and cari Petronas untuk solat Subuh and beli apa yang patut. Kira plus minus pukul 6 pagi jugak la start naik bukit tu.

Sebabkan sorang pun tak bawak torchlight, masing-masing guna apa yang ada. Ada guna handphone, and ada yang guna iPad. Haha. Bila matahari dah start naik, apa lagi, bergambar sakanlah! Ouh angin kat atas tu sangat kuat. Nasib baik tak terbang. SERIUS!


First picture :)


"-.-

Ni la cousin aku, Wani R. :)


Ni baru nak siang. 


Ceria kan? :)


Abang cameraman yg kat depan sekali. Haha. 



Haziq aka Aaron Haziq.


Ok, dah terik. -.-


Macam tengah menari pun ada jugak.


View from stage 2. Sikit je ni.

Thank you abang cameraman. Cantik awak edit. :D


YOU GUYS ARE AWESOME!