Wednesday, October 26, 2011

Disaster Drill, Ampang Puteri.

Assalamualaikum dan Selamat Hari Deepavali.

Disaster Drill practice ni berlaku semalam 25/10/2011. Aku lambat update sebab aku demam malam tadi main hujan. Haha. Percayalah cakap aku.

Ok, back to topic. Disaster Drill ni satu practice untuk staff dalam handle situation emergency macam ni. Semua yang terlibat staff A&E, OT, doctors on call, by right mesti ada Anaesthetist, dengan Medical Officer. Situation dia kereta MPV langgar kereta MPV, so victim ada 14 orang. Group 38 dengan bangganya join jadi victim accident ni.


Mangsa accident. Ngeri tak?

Haha. Dari kiri Farhana, victim yang epistaxis, Ani Farahin, victim ibu mengandung G2P1 32 weeks having PV bleeding, Linda jadi mayat, last sekali aku yang ada cerebral concussion with severe headache with vomitting plus plus. Hebat tak make up artis? Tak boleh order kat luar, dalam hospital je ada. Hahaha.

Apa kena buat? Kitorang kena berlakon! No practice at all, buat on the spot. Giler lah. Ada 3 ambulans, dengan 3 kereta (passer by) yang bawa victim ni. Siap ada polis traffik lagi. Awesome habis. Kat hospital ada media, relatives victim yang menangis, dengan announcement first Code Yellow Standby, second one Code Yellow Stand Down. Situation kat A&E tu memang giler chaos! Kelam kabut giler.

Memang kelakar, rasa nak gelak kuat kuat. Hahahaha. Nak buat macam mana, kena berlakon real punya. Aku punya part takyah cakap la. Nak muntah, sakit kepala bagai. Hahahaha. Nasib dalam video tak nampak cene aku keluar dari kereta. Kena peluk dengan Sister weyh. Hahaha.

In the end, semua berjalan lancar. Alhamdulillah. Gambar tak banyak ambik kat phone aku. Camera hospital yang ada banyak gambar kitorang. Nanti ler cilok kat diorang. Overall, memang awesome habis. Siap nak kena lempang dengan Kak Iman.

Thanx for reading sweethearts.

p/s : Gambar Michelle takde sebab aku tak suka dia. HAHA

3 comments:

leonheart19 said...

macam best ja...nak join..huhu

WaFa ShaHiRaH said...

Hahaha. Taun depan meh join sama. :)

KomunistKata said...

salute :P