Thursday, August 11, 2011

Soalan bodoh yang kita tanya setiap hari

Salam semua dan selamat menunaikan solat sunat.

Petang tadi, kawan kesayangan aku tunjuk kat aku satu mesej yang dia BBM dengan kawan baik dia. Huh, ayat berbelit sudah. Haha. Tajuk mesej tu, dalam omputeh, tapi aku trasnlate sikit sikit. Soalan bodoh yang kita tanya setiap hari.

1. Bila orang nampak kau baring tutup mata...
S: Eh, kau tido ke?
J: Takdelah, aku tengah praktis macam mana nak mati nanti


2. Bayangkan kau bawa TV kau yang rosak jumpa technician untuk repair...
S: Nak repair TV ke?
J: Erm. Aku bosan, saja je bawa TV ni jalan-jalan.


3. Masa kau baru bangun dari tido...
S: Kau dah bangun?
J: Manada, aku tengah tido sambil jalan ni

4. Kawan kau tepon RUMAH kau....
S: Mana kau?
J: Kat bus stop ni haa.


5. Dia nampak kau keluar dari bilik mandi, basah- basah....
S: Kau baru mandi?
J: Tak, aku terjatuh dalam lubang jamban.


6. Kau berdiri tunggu lif kat tingkat PALING BAWAH...
S: Naik atas ea?
J: Tak, tengah tunggu apartment aku turun bawah


7. Dia nampak kau berdiri kat kaunter, nak bayar barang- barang yang dibeli...
S: Beratur nak bayar ea?
J: Ish, aku tengah tunggu turn nak mati ni.


8. Terjumpa pulak member jalan sesorang...
S: Hai, sorang je ke?
J: Ish, tak nampak ke beriban dengan aku ni ha.






Hahaaa. Sedar tak sedar kita pun mungkin tergolong dalam golongan ni kan? Hahaha. Maaf, ayat yang digunakan mungkin kasar.


7 comments:

saidatul syahirah bt mohd ya'acob said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA
lawak gila !
aku baca ni sambil gelak2 pastuh roommates aku pandang semacam je
HAHAHA

Beast said...

macam siyelll . haha

syazwanshahdan said...

eyhh. kau buat post baru ke??

WaFa ShaHiRaH said...

sai : hahaha. sama lah. kita kat mydin time baca nih. huahaha

WaFa ShaHiRaH said...

harris ngok ngek : ahaha. kau pun kekadang macam ni jugak.

WaFa ShaHiRaH said...

syazwan shahdan : haha. manada, aku tengah upload virus ni ha.

Anonymous said...

Ketua komunist tak komen apa2, dia gelak jer . serius lawak.