Saturday, November 13, 2010

nakal and jahat

apa beza nakal and jahat ? memandangkan aku student lagi, ada la sorang staff nurse cakap,

"takpe dik, kalau kau nak nakal pun, nakal sekarang time kau student lagi.. nanti bila dah qualified takde masa nak nakal nakal lagi.."

sekiranya kita tak masuk ward untuk buat kerja, adakah dikira jahat sedangkan takde pape untuk dibuat dekat sana.. ni la akibat terlalu ramai student dekat sesebuah hospital..

ye, aku nakal.. datang kerja lambat, balik kerja awal.. ni sebab aku tak rela nak buat kerja bodoh.. contohnye, jadi porter, hantar patient punye case note sana sini.. kalau ko ade otak la kan, kita g posting untuk sharpen our NURSING skill.. bukan untuk duduk melanguk kat kaunter macam orang bodoh.. ye, kau la orang tu..

daripada buat kerja yang tak sepatutnya, baik naik ward cari procedure.. itu alasan kau ! tapi lepak ramai ramai kat kaunter nurse.. sampai 8 orang sekali ? oergh, bodoh giler kau.. kesian sebenarnye.. sebab kau tak guna otak nak pikir..

jahat ? kau yang jahat.. sebab mulut kau tu.. elok sangat la tu cakap orang bongok, bangang depan orang ramai ? ha, yelah.. kau sorang je lah pandai, kau sorang je la yang perfect, kau la leader paling bagus.. setakat nak mengampu, nak kena puji, tak payah la weyh..

kau mengutuk kawan kau! satu hari nanti, kau datang balik kat aku walaupun kau tak rapat sangat.. kesian lagi kat kau sebab bodoh and sombong.. lepas tu kau takde otak nak pikir.. KESIAN LA KAT KAU!

haha.. watch ur mouth gurl.. ingat hukum karma, what goes around comes around..

4 comments:

Ikhwan Komunist said...

nak tambah skit...

kalao nak nakal biar time dulu2
bukan time sekarang
takut nanti jadi poser

poser masa dulu2 x pe
jgn poser selama2 nya...

WaFa ShaHiRaH said...

thanx.. reason jd ceni: selalu kene buli dgn so called 'kawan'

nawal shahirah said...

siape minah kampong tuh?? meh cite kt kklong!

Ikhwan Komunist said...

kena buli?
alahai sapa lah yg renjatan budaya sangat tu?
ckap kat dia yg kalo stakat study kat nilai tu x yah ckap ko cam study kat KL...aku yg duk KL pun duk relax je.