Saturday, September 25, 2010

wedding, kawen, marriage etc

sekarang kat mukabuku femes betol dengan video kawen anak perempuan pengasas NAZA group bla bla bla.. and ramai suka video tuh sampai cakap,

'syg ! i nak wedding kite macam tu'
'best giler ni! wedding of fairytale la katekan'
'bile kawen nanti aku nak wedding mcm ni'

hisy.. sebabkan grand je wedding tuh, sume orang nak yg same.. sebenarnye byk lg nk komen yang aku tak puas ati pasal vid tu.. no jeles jeles kat sini oke.. cume KURANG berkenan denagn wedding yg macam tu.. puas la dok berbahas dgn monster aka kaklong pasal wedding grand grand macam tu..

aku punye wedding ? simple je..

  • no tunang tunang - kalau putus, bazir duet je..
  • lepas nikah, terus sanding - jimat mase, duet, tenaga pekerja etc etc etc
  • takde tema tema - susahkan hidup org je
  • simple se simple simple nye - takde point meriah giler giler tp tak dpt enjoy the happiness
  • hantaran tak nak mahal - brand bukanlah segalanya
  • kalau bley nak sedara mara yg dekat je dtg - erm.. nnti neves lak terlalu ramai..xP
  • nak wat setempat je - takyah nak ulang alik kolumpo dgn johor.. :
  • kad kawen - tak payah nak sampul2.. 
  • taknak wat kat dewan serbaguna - tak best !!
  • baju kawen - taknak la manik2 sane sini.. hey, rimas la !
setakat ni, tu je lah bajet yg aku buat since form 5 lagi.. hahaha.. so far so good..

tapi~

orang kate, kalau anak pompan yang kawen wedding dia mesti grand.. sebab org pompan naek pelamin sekali je, lelaki ade lagi 3 ruang utk naek pelamin lagi..

well.. orang orang tua saje yg cakap macam tu.. i dont care u know ~ i taknak wedding i grand2.. sian laki i nnti..


AMARAN KERAS : kalau tak agree dgn aku, silalah bebel~

7 comments:

syazwanshahdan said...

waaa... bagus camni.. haha..

yg last part ak xstuju..
ingt sume laki nk kawen 4 ke?
haih.. satu pun susah tau tak!

bila dah kawen skali, mudah2han tu la utk selamenye..

WaFa ShaHiRaH said...

haiyya.. orang orang tua saje yg cakap camtu..

haha.. amin.. :)

Naz DEM alchemist said...

perh !
ini lah wanita yg beta carik2 ..
hahaha .

kan mudah lau semua cmnie .
makin syg tau ..

WaFa ShaHiRaH said...

ayen : ahaha.. pencarian anda sudah tamat ! simpan duet yg x sepatutnye tu utk anak2 or haji.. kan lebey baek ..

nawal shahirah said...

macam kompem je johor

leeyamoi said...

ape yg wafa tulis lebih kurang je dlm palotak ummi.. :P cme ummi xnk sanding.. hahaha.. sumpah xnk..! xmo2..

WaFa ShaHiRaH said...

kaklong : hahaa.. bia la!

amoi : ikot kan ati memang taknak sanding.. tp kene jugak sebab bia orang kenal pasangan kite tuh.. kalau dorang tak kenal, takut timbul fitnah pulak nanti.. so, nak taknak, kene la.. tapi xmo lelame.. hihi