Friday, August 27, 2010

sebabnye macam ni..

kenapa saya tak promote blog? tengok kawan kawan, hampir sume post kat FB yang blog mereka dah update.. sebab musabab saya tak promote blog:-


1) blog ni diary saya.. cuma ni adalah diary online, electronic and memerlukan internet untuk menulis.. sama seperti diary yang berbentuk buku.. siap ada kunci lagi.. bermakna diary itu adalah private sama sekali.. hanya empunya diary yang sedia menulis dan menjadikan diary tempat luahan perasaan..

2) saya ni bukan reti sangat nak menulis.. bahasa saya memang tunggang langgang.. kalau diri ni selalu baca novel, sotkaba, tak apa lah.. sedap je bila baca..


3) saya ikut sesedap rasa jantung hati je nak tulis blog.. kekadang gune bahasa, english, saya awak, aku kau, beliau anda.. beta hamba je belum guna lagi.. nanti apa kata orang pulak..

4) follower ? sesiapa yang tau pasal blog ni, tau la.. kalau tak tau, tak apa.. kalau nak follow, follow la. kalau tak nak, tak paksa..


5) comment ? tak paksa pun.. sesetengah orang tu nakkan comment..  sesetengah orang tu pulak 'paksa' jadi follower and comment.. bagi saya, itu adalah hak sendiri.. terpulang kepada pembaca jika mereka mahu follow, comment, or follow+comment..

lastly, awal awal saya dah tulis, just me and my thoughts.. hanya lah pemikiran dan pandangan saya terhadap sesuatu aspect..


p/s : blog ini tak memperli, menyinggung sesapa ok.. :)

2 comments:

leeyamoi said...

haha.. tol tu baby.. bg ak lak, ak xske promote blog ak dikalangan org2 yg knl ak.. ckupla skadar teman rapat... kalo yg len nk jadi follower, bia la org yg xkenal ak.. sbb tu xpromote kt fb.. :P n my other reason same cm u. xreti tulis, tulis ntah pape, n looks like my diary.. lalala~

WaFa ShaHiRaH said...

u r truly my ummi ! :D